top of page

Michaels veckorapport v.17

Många kommuner har det tufft nu.


Ett oroligt omvärldsläge i kombination med ansträngda kommunala verksamheter frestar på, inte bara ekonomiskt. Flyttströmmar, demografi och arbetsmarknad är några faktorer småkommunerna har att hantera och klokt försöka manövrera utifrån. För många kanske valet till sist står mellan att Utveckla eller att Avveckla.


Borgerlig Allians i Åmål har siktet inställt på att Utveckla. Åmåls kommun och stad är en pärla och vi vill att det ska fortsätta vara så i många år framåt. Känn er välkomna att hjälpa till i arbetet med att utveckla Åmål.


Att utveckla innebär ibland även förändring. Förändring både oroar och engagerar. Det är naturligt, så låt oss alla förstå och respektera det. Jag skriver något om detta i PD 29/4 under ”Synpunkt”.


Veckan i övrigt började på måndag med resonemang kring de kommunala bolagen. På tisdag hade vi ett Kommunfullmäktige där vi bl.a. antog den nya organisationen för kommunstyrelseförvaltningen. Denna ger oss mer fokus mot näringslivsfrågor och ett mer effektiviserat arbetssätt i övrigt.

Onsdag bjöd på ett möte med kommunstyrelsens arbetsutskott och ett trevligt besök hos Röda korset i Åmål, där jag bjudits in att delta vid deras styrelsemöte. En imponerande bredd av verksamheter presenterades för mig. Torsdag innebar besök av Petra Ohldin Lampinen, mycket pålästnäringspolitiskt ansvarig hos Fastighetsägarna för vår region. Vi talade bl.a. om stadskärnors attraktivitet och betydelsen av att vårda och bevara det vackra hos våra byggnader, både kulturhistoriska och modernare varianter. Efter lunch hade ett stort antal engagerade fastighetsägare i kommunen slutit upp för resonemang på samma tema i stadshotellet.

Fastighetsägarna och kommunen hade bjudit in. - Mycket bra!


På fredag körde vi styrelsemöte för ”Stiftelsen för Dalslands kanal AB” i vackra Håverud mm mm…


Nu har vilodagen infunnit sig.


Önskar er alla en härlig långhelgComments


bottom of page