top of page

Michaels veckorapport v.11

Tiden flyger, mina vänner!

Ännu en vecka har passerat. Visst känns det skönt att ljuset har återvänt och att dofterna av den annalkande våren ibland bryter igenom. Veckan på kontoret invigdes med nya beredningsmöten inför kommande beslut i kommunstyrelsen. Även oförutsedda förändringar inom vårt fina ”Samvux” har pockat på uppmärksamhet. Diskussioner förs och jag lär få anledning att återkomma kring detta.


En utredning om miljöfarliga utsläpp från tidigare industri i Fengersfors presenterades under tisdagen. Dessvärre visar det sig vara ungefär så allvarligt som man befarat. Utredningen är i allafall ett stort kliv framåt i ärendet och upplägg för kommande åtgärder kan därmed inledas inom snar framtid.


På onsdagen invigdes ett nytt forum för kommunens samlade näringsliv att träffas och utbyta erfarenheter. Ett bra initiativ som stadshotellet står värd för. Ska bli intressant att följa detta forums utveckling framöver.

Torsdagen avklarades i högsta möjliga fart med genomgång på samhällsbyggnads-enheten, invigningstal på ”Vänertinget” - som hölls i staden i dagarna två - samt igångkörning av det nya kommunala pensionärsrådet. Ett råd med högt i tak och många intressanta diskussioner.


Vänertinget, med temat ”Vänern som utvecklingskraft”, var ett mycket välbesökt och intressant koncept med närmare hundra deltagare(!) Laila Gibson, samordnare inom Vänersamarbetet, guidade med bravur bl.a. som påläst moderator.

Ett superviktigt ämne - ett proffsigt upplägg!


Stort tack till alla från Vänertinget med alla engagerade medverkande och lika stort tack till alla ni från vår fina kommun som jobbat med detta arrangemang. Superbra!


Fick också en insändare publicerad i Provinstidningen, lördagsutgåvan. Insändaren innehåller nyttig information kring det nya hemmet av typ: ”Särskilt boende” som kommunen inom kort avser att bygga.


Detta var Ett axplock ur veckan som gått.


Skickar med en bild från bakersta raden under Vänertinget och alltid lika glada Henrik Harlitz (Vbg) och Stina Höök (Region Värmland mm.)


Ha en fantastisk helg!Comentários


bottom of page