top of page

Michaels veckorapport v.51

Imorgon är det Julafton

Suttit och reflekterat något kring veckan som just flugit förbi!

Björn Wennerström (samhällsbyggnadschef), Ove Kaye (SD i Åmål) och jag sparkade igång veckan genom ett Teams-möte med Richard Jomshof (SD), ordförande i Justitieutskottet. Vi talade naturligtvis om den eventuella etableringen av en kriminalvårdsanläggning - här i vår kommun.

Det blev ett mycket bra samtal om det ökande behovet av platser, regionutveckling och - naturligtvis - om Åmåls grundligt genomarbetade erbjudande.

Positivt samtal och en öppen positiv dialog

Veckan rullade vidare med KSO-beredning, förberedelser och lägesuppdateringar kring samhällsbyggnadsfrågor.

Ett digitalt stormöte med SKR och den s.k. 14-kommunersgruppen blev en ny, mycket lärorik upplevelse för mig.

Det är ett dialog-forum om arbetsmarknadsfrågor för några kommuner som, likt oss, har utmaningar kring arbetslöshet och liknande utanförskap.

Mycket intressant att lyssna hur andra jobbar med problemet men även att få inblick i gällande- och framtida lagstiftning inom området.

Lite tidigare hemgång på fredag, julpynt och den härliga känslan av ljus och Jul… 

Visst är det trevligt!

Ur nyhetsflödet kan vi läsa om det storsatsande DANA och deras unika fabrik som förlagts här i Åmål.. Vi kan också glädjas åt publiceringen av kriminalvårdens kapacitetsrapport. Goda nyheter om ett identifierat behov - Vi fortsätter att berätta om vårt erbjudande så får vi hoppas på det bästa

Vi kan också läsa om att ett Intersportbutik kommer att etableras i Åmåls centrum - ytterligare en framåtsträvande satsning för att utveckla vår kommun och dess centrumhandel! Riktigt kul!

Slutligen kan noteras att regeringens löfte om fler poliser till Dalsland fortsätter att leverera!

Med detta sagt vill jag önska er alla en riktigt

GOD JUL


Comments


bottom of page