top of page

Michaels veckorapport v.49

I veckan har vi åter fått glädjas åt goda nyheter angående vårt lokala näringsliv. Fire Fighting Systems Sweden AB kan, genom oerhört framgångsrikt arbete, skissa och planera för en utbyggnad av sin verksamhet i Åmål. Riktigt bra jobbat och stort lycka till!!

Måndag - Direkt till Karlstad för stort möte om Vänersjöfart. Samtal med riksdagsledamöter, redare, trafikverk, kommuner m.fl. Proffsigt roddat av Laila Gibson (chef vänersamarbetet) och Henrik Harlitz (M), ordf..

Tisdag ägnades åt beredningar och under onsdagen fick jag bl.a. förmånen att träffa ett gäng ungdomar på studiebesök i stadshuset. Trevligt att intresset finns hos de yngre Kvällen innehöll styrelsemöte med Visit Dalsland

Torsdag hade Direktionsmöte med Fyrbodals kommunalförbund i Uddevalla som huvudaktivitet. Vi resonerade om utbildning på flera olika nivåer med Mats Jägstam, ny rektor på högskolan väst, och hur vi tillsammans kan motivera till fortbildning. Bra för den enskilde och oerhört viktigt för regionen och dess utveckling. Campus Dalsland ingår i allra högsta grad i detta arbete.

Vi talade också om sådant som aktuella infrastrukturärenden, Teknik College och ökad tydlighet i direktionens prioriteringar. Bl.a. kommer ”Position papers” i större utsträckning användas i detta arbete. Det blir riktigt bra!!!.

Anna Lärk Ståhlberg (förbundsdirektör) och Peter Eriksson (M), ordförande i direktionen, roddar dessa sammanträden på allra bästa sätt

Fredagen inleddes med ett Folkhälsoråd där stor vikt lades vid fastställande av budget- samt planering inför nästa års verksamhet. Folkhälsa är viktigt - och uppnås genom en hel ”drös” av aktiviteter. Är du intresserad så hör gärna av dig till vår folkhälsostrateg

Eftermiddagen inleddes med stor pressträff i samband med att Dalslands 5 kommuner (Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda, Mellerud och Åmål) undertecknade en gemensam Avsiktsförklaring avseende samverkan genom stärkt samarbete inom områden som gagnar oss. Det handlar om att kunna fortsätta leverera god samhällsservice, kompetensförsörjning, stärkt arbetsregion och mycket mycket mer!!

Riktigt positivt och en milstolpe för hela landskapet

Dagen avslutades med ett samverkansråd för det nyinstiftade samarbetet

En superfin avslutning på en innehållsrik vecka

Önskar er alla fin helg och full fart


Comentarios


bottom of page