top of page

Michaels veckorapport v.45

Låt mig få inleda med den goda nyheten att Dalslands sparbank beslutat sig för att öppna kontor i Åmål. Riktigt kul och jag önskar dem stort lycka till med sin satsning

Politiken kör igång veckan med lite beredningsmöten för att följas upp med ett riktigt ärendetungt kommunstyrelsemöte.

Fokus ligger självklart på ekonomi och Budget för 2024 - men vi fick också en trevlig presentation av interimsstyrelsen för Edsleskogs prästgård med anledning av deras intresse att driva prästgården vidare som kulturellt nav i bygden. Eva, Magnus och Gerard berättade om föreningens planer.

Vi tvingas konstatera att kostnaderna för Åmåls kommun i år (hittills) stigit med 12,7% medan intäkterna för samma tid stigit med 3,2%.

Detta innebär, i runda slängar, att kommunen fått fördyringar motsvarande cirka 50 miljoner i år!!! Alla inser att det medför konsekvenser. Kassakistan var tom och vi jobbar stenhårt med besparingar av alla slag.

Vi jobbar också lika hårt med att försöka öka intäkterna - och det stavas ”fler i arbete”. För att lyckas med det behöver vi ett välmående Näringsliv och vi behöver fler arbetstillfällen.

 Vi vill utveckla åmål - inte avveckla

Vill du hjälpa till?

Ett möte med Svinesundskommitten i Trollhättan var på agendan för torsdag och fredag.

Här invigningstalade Peter Eriksson (M), Kommunstyrelsens ordförande i staden, och vi bjöds också på information från Innovatum, Svenska kommerskollegiet m.fl. Ordförandeklubban svingades galant av Linn Laupsa från Halden.

Mötet fokuserade mycket på hur vi lindrar gränshinder, lastbilsköer vid gränsen, affärshinder och skillnader i olika regelverk i våra länder.

Vi fattade beslut om ekonomi och budget - men även om ny verksamhetsplan och en Norsk-svensk reformagenda.

Agendan syftar till mer samarbete samt att tydliggöra vad som krävs för att minska gränshinder och öka tillväxten i gränsområdet.

Det är bra för Norge och det är bra för Sverige

Med det sagt återstår att önska er alla en fröjdefull ny veckaCommentaires


bottom of page