top of page

Michaels veckorapport v.39

Suttit och funderat lite kring den vecka som precis flög förbi…

Arbetet rullar på i rasande fart och tiden rusar

Denna vecka inleddes med ett extra ks där ställning togs för att godkänna granskningsutlåtande och antagandehandlingar för detaljplanen där det nya äldreboendet ska byggas.

Efter det vidtog säkerhetsmöte med Polisen Östra Fyrbodal. Ett mycket bra möte där Polisen tillsammans med Bengtsfors, Ed, Mellerud och Åmål resonerar utifrån ett säkerhetsperspektiv.

Som avslutning på dagen (kvällen) träffas Borgerlig Allians och resonerar inför Kommunfullmäktige (KF) på tisdag.

Under tisdagens KF fastställdes så äntligen budget och tillhörande förutsättningar. Där fattades också beslut om att anta detaljplan för boendet på Tjuke. Riktigt roligt att vi kommit så långt i processen!!!

På onsdag morgon fortsatte samtalen med ledamöter ur Justitieutskottet. Lasse Ottosson (C), Björn Wennerström (projektledare) och jag träffade Ulrika Liljeberg (C) för informationsutbyte. Ett riktigt bra samtal!

Efter detta sammanträdde kommunstyrelsens arbetsutskott för att bereda ärenden inför nästa kommunstyrelsemöte.

Med anledning av det stora raset kring Stenungsund, kallade ordföranden Peter Eriksson(M) och Förbundsdirektören Anna Lärk Ståhlberg samman till teams-möte med Fyrbodalsdirektionen för uppdatering av läget i de ingående kommunerna. Nyttigt informationsutbyte inför fortsatta diskussioner med bl.a Trafikverket…

Dagen avslutades med ett möte med en stor delegation från Åmåls ridklubb. Sören Linder och Björn Wennerström från samhällsbyggnadsenheten, Lasse Ottosson (C) och jag från minoritetsstyret - meddelade byggstart på det nya stallet som ska fixas.

Trevligt engagemang från ridklubben och ett glatt och känslosamt möte.

På fredag bar det iväg till Bäckefors och Campus Dalsland, för Samverkansråd tillsammans med de övriga Dalsandskommunerna och direkt efter det följde en halvårsavstämning för projektet ”Det goda livet i Dalsland, en riktigt duktig satsning från regionen.

Det ser mycket lovande ut, det arbetsmaterial som presenteras. Det är nästan så att man längtar efter den dag hela projektet ska redovisas och lämnas över!

Återkommer med detta.

På lördag var det dags för återinvigning och öppnande av kommunens renoverade och ombyggda badhus. Arbetet har pågått i 1,5 år och resultatet är riktigt bra! Tack PEAB, ÅKAB och all badhus-personal som bidragit och slitit!!

Åk nu dit och bada, basta, isduscha, simma och pröva den nya rutschkanan!

Med det sagt får jag önska er en riktigt fin vecka!コメント


bottom of page