top of page

Michaels veckorapport v.37

Vecka 37 Slutspurten i budgetarbetet pågick ända fram till deadline för inlämnandet, 15.00 på tisdag. En deadline som garanterar att alla budgetförslag ska vara på plats i god tid innan kommunstyrelsens sammanträde på onsdag morgon. Där beslutades vilket förslag som föreslås bli den budget Kommunfullmäktige ska fastställa för 2024. Ett viktigt steg i processen - Snart vet vi definitivt besked!


I kommunstyrelsen fastställdes bl.a. förslag på Driftbudget och investeringsbudget för de närmsta åren. Där beslutades också om ett Inköpsstopp för allt utom det mest nödvändiga i kommunen. Det är det prognostiserade underskottet för 2023 som gör att varje sten måste vändas i syfte att skademinimera. Kärnverksamheter måste- och ska upprätthållas! Låt oss vara överens om det.


Veckan har också inneburit kartläggning av kommunens lokalbehov. Vi har även fått avrapportering av dagsläget för upphandlingen av den konsekvensanalys som beställts med anledning av det detaljplanearbete som pågår i flera delar av kommunen.


Ett riktigt bra sammanträde med kommunens Folkhälsoråd hölls under torsdagen. Nya arbetsformer för detta råd har införts och sättet det verkar falla ut ser riktigt lovande ut. Fortsättning följer


Med det sagt hoppas jag ni alla får en riktigt fin vecka!


Allt Gott!Comments


bottom of page