top of page

Michaels veckorapport v.36

Vecka 36 Visst är det väl så att man känner sig lite lurad så här i övergången mellan sommar och höst? Inte för att hösten är i annalkande (med allt vad det innebär i sprakande färger och annat vackert) utan snarare på sommaren som fullständigt kom av sig… Nåväl! Fokus framåt! Snart kommer tomten


Politiken i veckan har präglats av styrelsemöte för ”Visit Dalsland” i Håverud, politiskt fokus i Karlstad och Folkhälsoforum 2023 i Trollhättan. Vi har också bl.a. hunnit med en månatlig Ekonomisk uppföljning för kommunstyrelsen, stormöte om konsekvenserna efter översvämningarna och beredningsmöte för KSO. Även en beredning inför det kommunala pensionärsrådet har avhandlats. Arbetet med den kommunala budgeten för 2024 fortlöper enligt plan och nu kan det berömda ljuset skönjas då allt arbete ska redovisas och budgeten fastställas.


Detta var något av allt som hänt under veckan som varit.


Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen: 2024 blir (även det) ytterligare ett riktigt tufft år rent ekonomiskt. Verksamheten är kraftigt underfinansierad och fokus kommer att ligga på att upprätthålla väl fungerande kärnverksamheter. Gemensamt fokus och kostnadsmedvetenhet kommer vara helt avgörande för hur vi tar oss igenom detta. Låt mig vara tydlig med det.


Med det sagt hoppas jag veckan bjuder oss på ytterligare några härliga sensommardagar


Allt gott!Comments


bottom of page