top of page

Michaels veckorapport v.34

Vecka 34 En mycket innehållsrik vecka, vill jag lova! Full fart hela veckan men helgen såg ut att, för första gången på en tid, kunna bli ledig Så tänkte jag - men annat tänkte Moder Jord som bjöd många av oss på en rotblöta av sällan skådat slag. Översvämmade källare, hus och trädgårdar. Raserade vägar, vägtrummor och drömmar om helgvila.


Det var mäktiga krafter som sattes igång och nu väntar många timmars hårt arbete för att återställa vad som förstörts. En tröst är att inga större olyckstillbud med personskada verkar ha skett med anledning av ovädret.


Veckan i korthet har förgyllts av mottagande av namnlistor med anledning av tänkt nyetablering, trevligt samtal med vävarföreningen i Edsleskog och beredningsmöten inför veckans politiska möten.


Christer Törnell (Kd), Björn Wennerström (samhällsbyggnadschef) och jag hade under tisdagen möte med Torsten Elofsson (Kd), riksdagsledamot och ledamot i justitieutskottet, med anledning av vårt arbete med att försöka få kriminalvården att förlägga en kriminalvårdsanstalt i kommunen. Ett riktigt bra möte!


På onsdag hade vi sammanträde med kommunstyrelsen - där vi bl.a. fattade beslut om att införa kommunalt anställningsstopp och att släppa fram äldreboendet i Tjuke till nästa delmoment i detaljplaneärendet. Efter det följde valberedningsarbete och budget.


Fredagen ägnades åt ett möte/ Samverkansråd med anledning av det önskade ökade samarbetet mellan de fem dalslandskommunerna. SÅÅÅÅ bra!!!


Under eftermiddagen förde samma grupp samtal kring framtidens kommuner med ansvarig statlig utredare i frågan: Sven-Erik Österberg och delar av hans stab. Otroligt givande samtal där vi verkligen fick tillfälle att vända och vrida på denna komplicerade nöt.


Helgen (och fortfarande) ägnades åt nyupptäckta strandtomter och spontanbassänger…. Vi hänger i!


Önskar er en fortsatt bra vecka!Comments


bottom of page