top of page

Michaels veckorapport v.26

Vecka 26 har precis klingat ut och de första stapplande stegen in i nästa vecka har tagits. Visst är det en härlig känsla när semestertider vankas? Några har redan börjat och andra står förväntansfullt redo. Svensk sommar är oslagbar , visst?


I Åmål riggas det för fullt för årets bluesevent. Hoppas ni planerat in några dagar här i Sveriges Bluestown och vid vår fantastiska

Åmåls Bluesfest 6-9 juli.


Känn er varmt välkomna!


Politiken i veckan som gått inleddes med diskussion kring den konsekvensanalys som utlovats med anledning av detaljplanearbetet som pågår ute vid rondellen. Formerna är nu på bordet och politiska beslut om analysen fattas vid nästa kommunstyrelsemöte i augusti.


Jag fick också i veckan möjlighet att påbörja min roll som ny ledamot i styrelsen för Laxfond Vänern. Det ska bli ett sant nöje att få sätta sig in det viktiga arbete som utförs av denna stiftelse


De olika politiska grupperingarna jobbar vidare i budgetarbetet för 2024 och de närmsta åren därefter. Nytt för i år är att beslut om budgeten fattas redan i september, vilket kommer ge betydligt bättre förutsättningar för förvaltningarnas arbete och följsamhet mot fastställda ramar avseende kommande år. Den nya budgetprocessen är under utprovning och kan komma att justeras ytterligare för att bli så bra som möjligt.


Slutet på arbetsveckan ägnades åt ingående samtal med dalslandskommunerna, representerade av respektive kommuns oppositionsråd, kommunchef och kommunalråd, med så viktiga ämnen (bland många fler) som digitalisering, effektivitet och utökat samarbete mellan kommunerna. Detta kommer bli bra!!!


Bifogar en härlig bild från förhandlingsrummet och en lika härlig bild på del av utsikten.


Med det sagt önskar jag er en fortsatt fantastisk bluesvecka i fina ÅmålCommentaires


bottom of page