top of page

Michaels veckorapport v.25

Vecka 25 - Midsommarveckan


Vi fick en riktigt fin vecka som avslutades med en långhelg värd att minnas. Att få se de gamla midsommartraditionerna återupptas efter flera år av restriktioner kändes gott i hela själen. Vi behöver traditioner och vi behöver den gemenskap som följer med traditionerna..


Veckan rivstartade som vanligt med beredningsmöten och lägesuppdateringar inför veckan. Under måndagen hölls också ett mycket givande dialogmöte med Regionen. Vi bjöd in till dialog med anledning av den kulturdebatt som de ändrade kulturstrategiska uppdragen skapade i samband med antagandet av budgetram, tidigare i år. Resonemanget belyste det faktum att Åmåls ambitioner avseende vårt varumärke som kulturstad fortfarande är lika angeläget och prioriterat. Kommunen satsar hårt på det och det gör även regionen. Deltog från regionen gjorde kulturchef Katti Hoflin, 1:e v.ordf i kulturnämnden Carl Forsberg m.fl.


Kvällen fortsatte sedan med avstämning tillsammans med kommundirektören och kommunstyrelsens 1:e v.ordförande Lasse Ottosson. Därefter möte med politisk styrgrupp.


Tisdagen ägnades bl.a åt invigningen av ”Visit Dalsland” i Håverud. Turistrådets Vd Fredrik Lindén klippte bandoch talade. Talade gjorde också Melleruds kommunalråd Ludwig Mossberg (M), Visit Dalslands ordförande Britt Bohlin m.fl.

Ett riktigt bra turistkoncept som hela Dalsland är involverade i. Åk dit och kolla!

Näringslivsutvecklare Jenny Christensen och jag deltog från Åmål.


Torsdag ägnades åt nya avtal för kommunen.


Västtrafik och fortsättning av Åmålsrundan var ett viktigt moment men även kontraktet för Projektering av det nya ”Särskilda boendet” vid Tjuke. PEAB, representerat av arbetschef Sam Carlsson och projektchef Magnus Isaksson, besökte oss med anledning av detta speciella tillfälle. Detta blir superbra!


Sista bilden innehåller: Per Ljungberg (personalchef), Sam Carlson (PEAB), KSO (Moi) och Björn Wennerström (Förvaltningschef Samhällsbygg)


Önskar er en ny, fin sommarveckaComments


bottom of page